Snart åker jag till Gotland med Sara och ni får inte följa med!

Nu håller jag på att packa till Gotland! Beviset på att det inte är många timmar kvar tills vi åker! Jag är glad, jag är glad, jag är glad och inget ska få förstöra det här!

Med mig på resan ska jag ha med mig några böcker som jag ska läsa under mina timmar på stranden, närmare bestämt Till minnet av Edward av Elizabeth George, Luftslott av Sheila O'Flanagan, Mannen i mina drömmar av Curtis Sittenfeld och den redan påbörjade Eldfångaren av Nicholas Evans, hoppas de är bra! ... och hoppas att jag inte hinner läsa ut alla alldeles för tidigt.

Den enda jag seriöst kommer sakna under semestern är of course Sebbe, älsklingen - mannen i mina drömmar. Som tur är kommer jag dela säng med Sara tror jag, så det kommer i alla fall inte kännas tomt på det viset. Det kommer nog snarare kännas jävligt trångt och varmt för jag tror inte att det är en särskillt stor säng vi ska dela på.



Älskling

Den här resan är det för övrigt första gången jag får chansen att använda min nya, fina resväska som jag fick i studentpresent av min lillasyster. Den kommer vara fullproppad med mer eller mindre nödvändiga saker på vägen ner och på vägen hem kommer det antagligen vara ännu värre.

Jag har också gjort en nyckelring till de små nycklarna till väskan så jag inte ska tabba bort dem det första jag gör.


En kväll i juli

Igår vad jag, älskling och syster på Donken och träffade Oscar och Lilja. Sebbe åt lite middag där och så sällskapade vi med Oscar när han åt också. Carro fick en nyckelring av Oscar och Sebbe fick gamla stripes av Lilja, det var med andra ord väldigt trevligt.

När vi var färdigätna där åkte vi vidare för att tanka men svängde in på HL för att heja på Sara som jobbade. Det var faktiskt ännu trevligare än Donken. Tycker det är jävligt tråkigt att vi typ inte har vart med varandra någonting i sommar, är så himla glad att jag har dig för mig själv i nio dagar nu till veckan och på Gotland dessutom! Kan det bli bättre liksom? Då ska du och jag äga allt och alla, det ska bli så roligt!

När vi hade tankat så åkte vi en sväng och kollade på staketet som Sebbe håller på att bygga ute i krokarna vid gärdet. Det var en väldigt fitn staket, en gediget bygge som man säger. Sen drog vi en sladd på själva gärdet och då tyckte Carro att hon såg ett av hennes gamla ragg då var Sebbe tvungen att dra en sladd till och retas med henne. De var faktiskt väldigt roligt eftersom hon skrek som en stucken gris och la sig ner i baksätet för att inte synas. Men det var nog inte hennes gamla ragg, after all. Kul ändå dock.

Sen åkte vi hem och kollade på TV lite innan vi gick och la oss. Väldigt mysigt om ni frågar mig.




Mina älsklingar Sebbe och Sara utanför HL och Friskis & Svettis.

Jobbet



Detta är en av de ökända toaletterna på Bolagsverket. Den är läskig, mörk och äcklig. Inget man skulle vilja stöta på på gatan så att säga..



Städtanterna på Bolagsverket har privilegiet att få vila upp sig i dessa mysiga bajsbruna fåtöljer mellan toaletterna...



Och så här kan vyn från fåtöljen se ut; ett par skobeklädda, stinkande fötter på ett sketet litet bord.


Så nu vet ni hur min dag har sett ut; toalettstädning och lökning. Personligen tycker jag inte alls att det är så pjåkigt, eller... det kunde helt klart ha vart värre.

Hejs

Sommar och sol!

Idag är det sol och fint och jag börjar bli rätt så brun, det är roligt. Jag kommer dö i cancer, men det är roligt så länge det varar.

Sedan ska jag och Christian ut och klättra är det sagt. Hoppas det inte blir för sent bara för då går det nog inte så bra. Men ja, vid fem eller så vore bra.

Fan, jag har inget att skriva. Sitter och försöker muntra upp en vän, men det går inte så bra så jag tänkte att jag skulle skriva lite samtidigt, men det gick inte så bra heller, så nu tror jag att jag ska ta och kolla lite resor...

Föresten! Imorrn ska jag på intervju för McDonalds! GAH! Det hade jag glömt! Fasiken, det var ju massa saker jag skulle fixa till den och nu har jag inte gjort det. Vilket helvete! Undra om mamma skulle kunna komma in till jobbet imorrn och hjälpa mig skriva ut lite saker... måste ringa och prata med henne.

Jaja... det löser sig.

Hejs

Bitter

Jag måste erkänna att jag är lite purken. Faktiskt. Jag känner att morgondagen på Birsta inte alls kommer att bli som jag hade hoppats. Det kommer kännas lite motigt. Inte att åka dit, inte så. Jag vill verkligen ha den där kameran, det ska bli jätteroligt. Träffa Christian och så, prata lite vettiga saker så som klättring och klättring och köpa en kamera av honom såklart. Men det kommer kännas motigt att åka dit för att... äh, jag ska nog inte skriva det. Skitsamma, vem bryr sig?

Idag har jag i alla fall målat min byrå. Så nu är den mörkbetsad och jättefin och om någon av någon oförklarlig anledning skulle tycka något annat så kan denne någon ta sina ögon och stoppa upp dem i röven, så det så.

Nu kommer Sebbe så nu kan ni dra åt helvete.

Jo, jag tackar!

Idag satt jag och Carro en och en halv timme ungefär nere i källaren på jobbet och funderade på vilken låt vi skulle sjunga på våran brors och hans tjejs bröllop. Inget märkligt med det i sig, lägger man dock till att de inte ens är förlovade kan man ju undra varför vi gjorde det.

Annars har jag bara jobbat som vanligt. Ingen raket i röven idag heller så att säga. Men Micke sa till mig och Carro att de hade ringt och klagat på att det var "dammigt" på Skvadern. Dammigt my ass! Det ser ut som en jävla BOMB slagit ner där inne! Varför har jag inte städat där då kan man fråga sig. Jo, det är för att jag inte trodde att jag behövde, de sa bara till mig att tömma papperskorgarna där inne en gång i veckan, så då gör jag det. Men varför har jag inte städat där ändå, om det ser ut som en BOMB har slagit ner där liksom? Jo, för att jag trodde att det var så det var och så kände jag att om de promt skulle spränga en BOMB om dagen där inne så kan de väl få göra det, men då tycker jag inte att det är mitt jobb att städa upp denna jävulska röra. Jag tycker det är otacksamt. Alltså, jag förstår att det blir skititgt, men det där är inte normalskitigt. De kan inte ens träffa papperkorgarna...

Men men... nog om BOMBER. Snart kommer Sebbe! Jiho! Jag är så lycklig. Äntligen! ÄNTLIGEN är det torstag kväll och bara drygt en och en halv timme kvar innan han plingar på dörren. Jag är så glad för att jag ska få träffa honom igen men jag är så olycklig för att jag inte får hångla upp honom mot en vägg. Jag vill nämligen inte smitta ner honom med min halsfluss. Jag tycker det vore väldigt dumt och oansvarigt av mig att smitta honom. Mest dumt. Men jag ska i alla fall krama sönder honom... eller nästa i alla fall.

Sedan på lördag då ska jag och flickorna, Sara och Carro, ut på Birsta och shoppa, Sebbe får inte följa med för han är ingen flicka. Jag tänkte köpa en kamera och så hoppas jag hitta en ny bikini... helst på REA. Minst halva priset... fast halva priset är ändå dålig REA tycker jag. Annars har jag ju alltid några gamla hemma, och de är ju faktiskt GRATIS. Men en kamera ska jag köpa i alla fall, REA eller ej.


Nej ni. Nu orkar jag inte skriva något mer. Lyssna lite på Metallica vettja, dra en Master of Puppets (= the best fucking song ever written).

Hej så länge

Halsfluss och nästa bok

Idag har jag vart på vårdcentralen och fått diagnosen halsfluss. Det känns bra att veta vad det är man är sjuk i och det känns ännu bättre att veta att man är helt frisk om 10 dagar.

Jag måste erkänna att jag ä r mer rädd för sjukdomar än för skador. I alla fall vad gäller mig själv, vad gäller andra så spelar det ingen roll om de är sjuka eller skadade, det är lika illa ändå.

Jag är mer rädd för sjukdomar för att man inte har någon kontroll över dem, som förut när jag inte visste vad det var, jag var helt hysterisk, jag trodde helt seriöst att jag skulle dö. Skador tycker jag att man har mer kontroll över, man vet var det gör ont och man vet oftast vad som har orsakat smärtan, det känns inte lika läskigt.

Men nu är jag lugn, helt lugn. Snart är jag frisk och kry igen. Snart kan jag äta fast föda och borsta tänderna ordentligt igen, det känns underbart.


Annars har jag börjat läsa Eldfångaren av Nicholas Evans. Jag har bara läst typ 30 sidor än, men jag tror den är riktigt bra. Har för mig att mamma har sagt att den är bra också, så jag har svårt att tro att den inte är det. Underbart, underbart. Jag älskar böcker, och jag förstår mig inte på människor som inte gör det. Det är kanske trångsynt av mig, men jag tycler det är ett sånt himla bra tidsfördriv. Det finns inget bättre än en bra bok. Att låta sig uppslukas av berättelsen. Åh, jag ryser av välbehag...


Men nu ska jag visst äta. Eller försöka äta rättare sagt.
Hejs

Klagomål och boklista

Men alltså... seriöst, jag har ingeting att göra. Jag tycker verkligen inte om att vara sjuk i en äckelsjukdom som jag inte vet vad det är än. Hade jag inte varit sjuk hade jag åt ut och klättra nu snart, kanske förut. Jag hade sett till att vara hemma i alla fall och jag hade sett till att jag hade fått klättrat, ut, inne, högt eller lågt - doesn't matter.

Sedan har jag ett annat problem. Sebbe är fortfarande i Tysland och kommer inte komma hem fören på torsdag. Då är min fråga till folket: FATTAR ALLA HUR FRUKTANSVÄRT LÅNG TID DET ÄR TILLS HAN KOMMER HEM IGEN?!

Svaret är nej, ingen fattar. Grejen är att det är så pass lång tid att jag nästan vill börja grina. Det är ofantligt lång tid, jag vet inte vad jag ska ta mig till, inte med tiden och inte med all plats i sängen. Ingenting verkar bli bra när han är borta såhär länge. Det första jag blir är sjuk, eller det allra första var att sängen blev för stor, sen blev jag sjuk. Sen får jag inte klättra, fast vädret är bra, och till råga på allt blev jobbet nog ännu tråkigare när jag inte hade honom att se fram emot att träffa längre när jag kommer hem. Förutom att mitt liv är näst intill perfekt så suger det just nu.

Imorgon fyller föresten Per år, grattis i förskott på honom. Inte för att jag tror att han läser det här, men det är ju tanken som räknas. Ska gratta honom på MSN också så blir det nog bra... eller på SMS om han inte skulle behaga att logga in.


Jag har en blåsa på insidan av läppen också, den svider och är allmänt i vägen, det är inte kul.


Jag har läst ut en till bok också. Så listan för sommaren böcker:

Äcklig - Constance Briscoe
Mannen som dog som en lax - Mikael Niemi
Lasermannen - Gellert Tamas

Den oskyldige mannen - John Grisham

I stormens öga - Tamara McKinley
Den svarta opalen - Tamara McKinley

Som ni ser så har jag läst två böcker av Tamara McKinley, det är ingen slump kan jag avslöja. Hon är en enastående författare som skriver otroligt spännande familjemystrier. Alla hennes böcker rekomenderar jag varmt, för egen del tror jag dessvärre att jag har läst ut allt hon ha skarivit nu...

Det hade dock vart en betydligt längre lista om jag inte hade jobbat. Hinner bara läsa i snitt en och en halv bok i veckan på jobbet (300-350 sidor styck). Hemma håller jag också på att läsa Svärdet och spiran av Ken Follet. Måste säga att det är en mycket bra bok på över 600 stora sidor. Verkligen värd att läsa, inte alls svårläst heller. Jag rekomenderar alla böcker på listan också, jag är riktigt nöjd över mig själv för att jag inte har lyckats välja en enda dålig bok i sommar.

Men nu får ni ha det. Hejs

PS. Faktum är att jag har lyckats väla en dålig bok i sommar... Och världen skälvde heter den och är skriven av Ayn Rand. Vet inte varför den är dålig riktigt, men det är liksom ingen värme i den, den är tråkig och jag har förtfarande inte fattat vad den handlar om.


Sjukdom och fint väder

Igår åkte jag till Långsjön för att inta en förträffig middag med familjen, norrmän (släkt) och Dahlbergare. Jag hade väldigt trevligt, och roligt för all del då alla myndiga (utom jag) blev nog lite runda om fötterna... hähä.

Jag är också fortfarande sjuk, men ingen tror att det är körtelfeber, jag vet inte om jag tror det jag heller längre då det ju bara är halsmandlarna som verkar vara sjukliga. De andra är mer inställda på en "vanlig" infektion (vad nu det är) eller möjligtvis halsfluss. Jag hoppas det är halsfluss orsakad av bakterier, för då kan man behaldla det med antibiotika och så kommer jag vara frisk om några dagar. Är det virus kan man bara vänta på att det ska läka ut själv... det skulle vara förbannat jobbigt att vänta på, speciellt som min högra halsmandel håller på att bli smittad nu också, så när den börjar göra lika ont som den vänstra kommer jag nog knappt kunna äta, jiho...!

Inte nog med att mina halsmandlar är sjuka så har jag också skitont i tandköttet, det är jätteömt och när man ska borsta tänderna räcker det nästan med att man tar fram tandborsten för att de ska börja blöda. Det är jättestörade, för jag vill verkligen kunna borsta mina tänder! Men jag kan inte det. Inte ordentligt i alla fall.

Annars har det vart riktigt bra väder idag! Det är då verkligen inte varje helg det är det. Jämt när jag är ledig har det vart pissväder, men inte idag. Undra om det har något att göra med att jag inte har planerat in klättring idag, eller jag hade gjort det, men jag blev ju sjuk... kanske fick jag offra min hälsa för att få lite fint väder.. hoppas inte, för jag vill ha bra väder när jag åker till Gotland, men jag har verkligen ingen lust att vara sjuk!

Imorgon börjar i alla fall näst sista veckan på jobbet, det är ju alltid något... fast ska jag vara helt ärlig så hoppas jag att jag blir sämre till imorgon så jag slipper åka dit, bara för en dag eller två, skulle vara jättebra. Då skulle jag ligga hemma och plöja böcker och ha det skönt och bli rastlös så att jag nästan kommer vilja tillbaka till jobbet och då kommer jag kanske avklara de tre återstående dagarna av veckan med ett litet leende på läpparna... kanske, troligtvis inte.

Nej... nu vet jag faktiskt inte vad jag ska skriva mer. Det var väl typ allt.

Ha det, hejs!

Jag är sjuk

Jag är sjuk. Jag tror jag har körtelfeber. Det ser äckligt ut. Jag trodde jag skulle dö igår, men förhoppningsvis klarar jag mig. Man kan dock dö av körtelfeber tror jag, har för mig att jag läste det igår. Det är inte så vanligt, men man kan. Jag tänkte dock inte göra det.


Vaknade första gången 02.30 i morse i alla fall för att det gjorde så förbannat ont. Jag lyckades somna om men vaknade igen vid 07.30 för att sedan inte somna om igen. Det märkligaste med detta är att jag inte alls är speciellt trött. Jag gick trots allt och la mig 00.30 och är alltså sjuk, ett av symptomen skulle till och med vara trötthet, men det kände jag mest igår och i förrgår, och det kanske inte ens var för att jag var sjuk utan bara för att jag var tvungen att gå till jobbet. Det vet man inte.

Hoppas inte Sebbe är sjuk också bara. Han sa att han hade ont i halsen innan han for till Tyskland och hoppades att han inte smittat mig. Har han också körtelfeber så var det nog dock han som smittade mig... tråkig sjukdom. Det står på wikipedia att man visst är sjuk i ungefär tre veckor och att tröttheten kan hålla i sig i flera månader efter att man tillfrisknat. Jobbigt... Men men, shit happens.


Ikväll ska jag i alla fall ut till Långsjön och äta middag med Dahlbergare, norrmän och andra lallare. Det kan nog bli roligt, hoppas jag kan få i mig lite mat bara. Vet inte om jag ska åka vid fyra eller något kanske, så kan jag äta lite lättsvald fil innan så det inte gör så mycket om jag inte får i mig något när jag väl är där... även om den maten nog är jävligt mycket godare än fil...

Jaja.... ha det, och drick inte ur något glas jag har druckit ur... ifall ni inte vill ha körtelfeber eller vad det nu är jag har.


I don't want to miss a thing

I could stay awake just to hear you breathing
Watch you smile while you are sleeping
While you're far away and dreaming
I could spend my life in this sweet surrender
I could stay lost in this moment forever
When every moment spent with you is a moment I treasure

Vad ska man göra med livet?

Ibland änskar jag att min kreativa ådra ville göra sig påmind lite oftare, för jag tycker verkligen det är skitkul att skriva fina saker, gärna som berör, men för att jag ska kunna göra det måste jag vara på ett extremt humör själv. Det är jag nästa aldrig. Det är synd.


Jag har i alla fall ett dilemma. Eller är det ett dilemma..? Ja, vi kallar det det. Det är i alla fall så att jag har kommit in på en civilingenjörsutbildning, industriell ekonomi för att vara exakt. Men jag vet inte om jag vill gå den. Det är rätt mycket matte och en del data. Jag vet att jag inte tycker om sådana saker. I alla fall inte om det är programmering och onödig skitmatte, är det något annat kan det gå an. Men när en snubbe från den där utbildningen ringde igår bad jag honom skicka en kursbeskrivning med förhoppning om att det skulle bli lite lättare att reda ut dilemmat. Han har dock inte skickat den än. Ingen panik... men jag vill veta vad det hela handlar om så snart som möjligt, för jag vill veta lite mer om min framtid.

Jaja, ska jag inte läsa det så ska jag nog läsa engelska i alla fall, och jobba ett år, och sen när året har gått kanske jag söker in till internationellt samhällsvetarprogram med inriktning mot kommunikation, makt och demokrati. Det verkade ganska roligt tycker jag, jag gillar ju makt och demokrati. Vi får se hur det blir... eller jag får det i alla fall.

Lite roligt var i alla fall att både jag, Per och Christian har kommit in på det programmet (vi är gamla klasskompisar), plus ett par till som vi har haft bollsport med. Det tyckte jag var lite festligt, vi får se hur många av oss som kommer gå där.


Ja men nu serrni ska jag gå in på ving och kolla lite resor, för det tycker jag är roligt!

Tjing!

Nördig text

Sitter här och läser lite om dynoing. Christian tycker det är skitcoolt... inte att läsa om det allstå, utan att kunna göra det. Fast det kan vi inte än, inte så bra i alla fall. Fast jag måste nog verkligen lära mig det tror jag. Jag kan nog behöva göra ett och annat dyno eftersom jag bara är 154 cm lång... lite läskigt, lite svårt... men egentligen ska man bara våga.

Äntligen fredag i alla fall! Fy fasiken vad skönt det är alltså! Jag hatar verkligen mitt jobb, jag hatar att städa, jag hatar Bolagsverket och jag hatar hur tunga mina ben blir på det där stället. Men nu är det helg, och den ska spenderas väl. Hoppas det blir bra väder så man kan kommer ut och klättra lite. Det var länge sedan jag var ute nu, men jag har börjat hårdträna igen så jag ska komma ikapp killarna som börjar bli alldeles för bra. Olof har till och med tagit King size med bara en vila. Jävligt starkt gjort! Men snast klarar han den utan vila och jag har inte ens testat den. Det är inte bra.

Har som sagt börjat pumpa i hallen i alla fall. Jag och Christian har pillat på några egna leder, en håller på att kunna bli riktigt bra till och med! Älskar starten som i och för sig kanske inte är så svår för alla andra duktiga jävlar, men det är i alla fall ingen nybörjarled!

Körde några vändor i hisschacktet också, där det alltså inte finns någon hiss längre utan längre klätterleder. Kan ju vara bra att försöka få lite kondis och inte bara bouldra. Även om det är bouldra jag tycker är roligt i alla fall. Men det är alltid bra med kondis och uthållighet. Alltid.

Men ja... det börjar kanske bli lite mycket klättring här nu. Tjatar ju mest om samma.

Ni får ha det bra
Hejs

Igår!

Igår, kära vänner! Igår!

Igår var jag på Grönborgs och klättrade! Det kändes underbart att bara få ta i greppen, även om jag var svag och trött. Jag hoppas verkligen att jag kommer orka mig dig några fler gånger den här veckan - det kan nämligen behövas...

Mina klätterkumpaner, Christian (som förövrigt blivit jätteduktig nu i sommar) och Olof, la även fram förslaget om en kombinerad klätter/sightsing-europabilresa. Jag tyckte det var en jätterolig och spännande idé som jag verkligen hoppas blir av och att jag kan hänga med på den. Det skulle bli ett minne för livet helt säkert.


Annars har jag bara jobbat idag än så länge. Det var som vanligt jättetråkigt, men jag överlevde. Med nöd och neppe så klart, men som den fighter jag är slog jag tristessen hårt i magen och gick vinnande ur matchen.

Nu ska jag snart iväg och fotografera mig eftersom jag tyckte att mina studentbilder såg ut som bajs. Jag ska alltså ta nya. Så, nu när toaletten blir ledig, antagligen lagom till jag har skrivit klart, så ska jag iväg till duschen och tvätta bort allt äckel från jobbet.

Tack för mig!

Hej

RSS 2.0