Vänner

Det är lite märkligt det där med relationer. Man har kompisar som man glider ifrån, man har kompisar som blir närmare och jag hade i alla fall en kompis som blev min pojkvän. Men vi tar det från början.


När jag flyttade upp till Sundsvall blev Malin min första bästa kompis. Jag kommer ihåg sommaren mellan sexan och sjuan när vi var med varandra i princip varenda dag. Det är en av de bästa somrarna i mitt liv, jag hade jätteroligt med dig och alla blev livrädda när vi hade lämnat mobilerna hemma för att gå ner och bada mitt i natten, vi ville ju inte att de skulle bli blöta.


Jag kommer också ihåg när vi skulle på fest på går'n och att vi gick till din pappas lägenhet när vi upptäckte att det inte var något drag på festen, somnade i hans säng och lyckades att inte höra väckarklockan. Var det vid två eller tre vi vaknade och hade runt en miljon missade samtal? Jag kommer inte ihåg, men om jag påminner mamma om den händelsen så tror jag att hon fortfarande inte tror på att vi sov hos din pappa.


Jag har många fina minnen med dig Malin, och även om vi mer eller mindre bara är bekanta med varandra nu för tiden så är det minnen jag fortfarande håller kära och det är verkligen inget jag kommer glömma i första taget.


Vad hände sedan då? Jag, eller vi, började gymnasiet. Där träffade vi Sara, som jag tyckte om på en gång, men som det tog lite längre tid för dig att komma underfund med. Sedan vi, eller jag, träffade Sara har väl i princip ingenting varit lugnt längre. Tjejbråk, fester, strulat med killar, haft korta förhållanden, jag har glidit isär med vänner och blivit vänner igen, jag har glidit isär med dig men hoppas att vi är på väg till något bättre nu. Jag tror inte att det egentligen har varit en lugn stund alls sedan jag träffade dig, det har alltid stormat någonstans, för några, på något sätt, men jag tror att jag gillar det. Ett lugnt förhållande är ett tråkigt förhållande, man måste ha de där faktorerna som gör det lite spännande. Huvudsaken är att man vet vart man har folk, och jag är ganska säker på vart jag har dig; du finns där no matter what, det känns skönt, och jag hoppas att du vet innerst inne vet att jag finns här för dig vad som än händer också.


Många fina minnen har jag med dig också. Som när jag, Oscar och Lilja skulle kidnappa dig mitt i natten på motorcyklarna när du sov hos Sven och Lotta. Jag höll på att skratta ihjäl mig när din mamma kom ut och skällde ut oss. Jag såg situationen som ovanifrån och tänkte att det måste vara jättekul för Gud att titta på, och då började jag skratta jag med. Efter det trodde jag inte att sina föräldrar skulle tycka om mig längre, men jag är fortfarande polare med dem!


I gymnasiet träffade jag också Olof, som i början var en väldigt blyg kille men som jag på något vis ändå tyckte om. De flesta tyckte han var ganska konstig och hade väldigt udda humor, men det visade sig att det var samma humor som jag har. Vi har också glidit fram och tillbaka från varandra en tid, men sedan vi slutade gymnasiet har det fallit sig så att han nu är en av mina bästa vänner. Delvis säkert på grund av klättringen men delvis också för att det bara är så.


En annan kille som också visade sig bli en av mina bästa vänner var Christian. I början av ettan blev vi tillsammans och hade under några månader ett ganska konstigt förhållande, tror jag. Efter att det tagit slut pratade vi nästan inte med varandra på något år för att i trean, när båda började klättra, bli väldigt bra vänner igen. Jag har alltid tyckt att vi har gått väldigt bra ihop, och jag har alltid tyckt att du var en hyvens kille, så jag är väldigt glad över att jag nu kan räkna dig till en av mina bästa vänner. Det enda som är tråkigt är att du bor i Göteborg, men å andra sidan blir det 700 gånger roligare när man väl ses.


I slutet av trean blev jag också tillsammans med Sebastian, vilket faktiskt var lite förvånande för mig eftersom han alltid hade varit tillsammans med Malin (en annan Malin). Det visade sig dock ganska snart att vi passade rätt bra tillsammans, för snart har vi varit ihop i nio månader, och jag har i alla fall inga planer på att göra slut.


Såklart träffade jag massa andra trevliga och roliga personer under gymnasiet, men jag orkar inte räkna upp alla. Det skulle bli en så förbannat lång lista.


Vad är lite ledsen över dock är att jag inte är kompis med Malin längre. Du är den person jag har känt längst i mitt liv och jag tycker att det hade vart roligt att känna dig ett tag till. Att det inte verkar blir så är inget jag skyller på någon, det är bara sådant som händer. Men jag vill att du ska veta att jag inte känner någon agg emot dig, jag önskar dig all lycka i livet och att du kommer på vad du vill göra med det (jag läser din blogg).


Annars är jag rätt nöjd över hur det är. Jag har kanske inte många vänner, men jag har de bästa.


Love you guys


GRATTIS

Hittade bästaste bästa presenten till syster! Hon kommer bli jätteglad! :D Jag tycker om när folk blir jätteglada och jag tycker om att köpa presenter, och jag tycker speciellt om när de blir glada för mina presenter. :D Synd att man inte alltid lyckas lika bra som den här gången.

Och såklart...

GRATTIS SYSTER PÅ 18-ÅRSDAGEN! :D

Inget att skriva

Tänkte skriva ett inlägg igår, men jag tycker inte om att skriva när andra tittar på, så jag sket i det. Idag har jag tyvärr inget att skriva om istället, har ingen feeling så att säga. Men jag måste nog på stan eller till Birsta imorrn och köpa present till min syster som fyller 18 på lördag, har ingen aning om vad jag ska köpa dock.

Men ja, som sagt, jag har inget att skriva om så hejdå.

Kul!



JAG ORKAR INTE SKRIVA NÅGOT... För jag har isklättrat. :D


Upd.

Har inte direkt något att skriva. Måste plugga och har en jävla träningsvärk som jag kanske tänkte förska bota ikväll med löpning. Annars händer det inte mycket. Tror jag kommer få F på tentan... känns som att jag har missuppfattat den. Men det kanske jag inte har. Kan ju alltid hoppas på det i alla fall.

Ont i halsen har jag också. Vet inte varför. Det känns inte som sjuk-ont-i-halsen. Men det kanske är för att jag är så SJUKT sugen på godis... hmm... inte bra. Man blir tjock av godis, och det vill man ju helst udvika att bli. Men jag tror nästan jag ska ta en sväng till ica i alla fall. Det är ju trots allt lilllördag och jag fick inget i helgen.

Men nu tror jag inte att jag har något mer att skriva. Och även om jag kanske har det så orkar jag inte skriva mer, så det spelar ingen roll.

Men ha det då

Hej

Med mörkret följer mörka tankar

Jag tycker inte om vintern länge. Förut älskade jag vintern för att det fanns en anledning att ha på sig massa kläder. Jag tyckte inte om att visa mig i sommarkläder, jag tyckte jag var så tjock och ful, och jag är rätt säker på att alla andra också tyckte det.

Nu däremot finns det ingen anledning att tycka om vintern längre, vi åker inte ens till fjällen. Jag har i och för sig fortfarande komplex för mina armar och axlar, men jag har lärt mig acceptera mig som jag är, så nu älskar jag sommaren. Det är en årstid man kan använda alla fina skor man äger och alla fina kläder, man blir brun, det är varmt och det blir inte mörkt klockan halv fyra på eftermiddagen.

Vintern är en årstid då ångest och depression inte alltid är så lågt borta, man är inte lika glad även om det inte finns något att direkt vara ledsen över. Jag tror att det är mörkret som gör det. Mörkret får i alla fall mig att tänka mer, det är inte lika mycket som stör tankarna när man inte kan se något, så de kommer fram och oftast gör de en ledsen, med mörkret följer mörka tankar. Som nu.

Jag hade behövt höra något annat, något som kunde fått mina tankar att byta riktning, men jag fick höra något som var lite fel. Inte helt fel, men lite. Det är dock lite läskigt att du hör så väl när jag är sur eller ledsen. Jag tror jag kan lura alla utom dig. Betyder det något? Jag vill att det ska betyda något, för du är något av det värdefullaste jag har.

Trött

Okej, nu ska jag förklara varför jag är så FÖRBANNAT trött.

Det började tidigt i morse, långt innan klockan 06.45, då jag vaknade av att jag tyckte att jag hörde att mamma hade klivit upp. Jag lyssnade och lyssnade men hörde inget mer, så jag vände mig för att försöka somna igen då det uppenbarligen inte var dags att kliva upp. Men jag har alltid svårt att somna, och då alltså denna gång också, så jag låg bara och kände tröttheten i mina ögon och lemmar och lyckas endast slumra till en mycket kort stund.

När jag, efter vad som känns som en evighet, till slut hör mammas steg förlorade jag allt hopp om att få sova ett litet tag till, ljuden och det faktum att jag faktiskt ligger och väntar på att klockan ska ringa gör att det blir omöjligt.

Efter ett tag ringer klockan, jag är då mycket trött, men eftersom jag inte har tid att ligga kvar och dra mig bredvid Sebastian vältrar jag mig ur sänger och ut i den kalla verkligheten. Livet är inte roligt just vid den tidpunkten.

Väl uppe gör jag allt det är meningen att jag ska hinna med; frukost, påklädning, sminkning och gå ut med hunden. Sedan bär det iväg till skolan och en tre timmars föreläsning, men innan föreläsningen - två timmars väntan och läsning ut Mary Kaldors Gamla och nya krig, inte alldeles fel som mycket annan litteratur.

Föreläsningen tröttar ut, men efter tre timmars uthålligt nästanlyssnande får jag min belöning i form av lunch på Big Boy, och som sällskap - Olof. Det var gott och mättande och vi hade roligt, trots att vi visste vad som komma skulle.

Efter lunchen bar det av till Grönborgs och uppvärmning och uppriggning av topprep i väntan på Oskar. Vi fjantade på men blev varma och tillslut kom Oskar och vi kunde göra igång med de tunga grejerna.

Reporna i hisschaktet (kan vara felstavat) gick väldigt bra, jag lyckades göra tio stycken! Det hade tagit mig en tiondel på Via Lara. Inte dåligt för vecka två. Efter reporna var det dags för fysträning, den blev ganska jävlig efter 100 meter klättring, men det gick, och nu är jag alltså HELT SLUT.

Dessutom joggade jag ca 3 kilometer igår också...

Så, då vet ni det.

Ha det bra

Hej!

Nyårlöfte

Summering igår och idag tar vi nyårslöftet, så att vi inte glömmer bort det. Faktum är att jag inte brukar ha nyårlöften, men i år är det lite annorlunda då löftet är något jag vetkligen ser fram emot. En rejäl utmaning både fysiskt och psykiskt, en resa och, för en klättrare verkar det vara, lite utav ett måste.

Jag, Olof och Christian lovade att vi skulle bestiga Haegefjell via leden Via Lara (kanske Agent Orange också... Vad säger du Olof?). Jag vet inte hur det blir med Christian då hans fingrar inte verkar pallar för trycket, men även om han inte klättrar, vilket jag hoppas att han gör, så vore det roligt om han följde med för att heja på oss som gör det. Andra vänner är naturligtvis, i alla fall enligt mig, också välkomna att heja på oss som ska klättra Haegefjell, det blir säkert en trevlig liten campingtripp för er, om det inte är så att ni hänger mig i vårt träningsprogram och vill följa med upp på berget, såklart.

Så, det var nyårslöftet, nu till dagens träning och lite om hur vi ligger till.

Idag är det första springpasset. Jag ska ta med mig älskling på en runda runt sjön (ca. 3,5 km från hem till hem), utöver det ingen träning.

Annars vet jag inte hur vi ligger till faktiskt, träningen har precis dragit igång och från vecka 1 (samma vecka 1 som på året) kan jag inte märka någon skullnad än. Vi hoppas att det blir ändring på det snart.

Men men

Hej då

2008

Okej... jag ska snabbt summera 2008.

Bästa händelsen: Bästa händelsen var helt klart att bli tillsammans med Sebastian. När jag nästan gett upp hoppet om en seriös relation kom han och svepte undan fötterna på mig. Lite förvånande kanske att bli tillsammans med någon som man har gått i samma klass som i tre år, men för det lika underbart. Underbaraste människan på jorden som jag är så glad över att jag fick lära känna så nära.

Sämsta händelsen: Sämsta händelsen var utan konkurrens att morfar dog. En person som har betytt väldigt mycket i mitt liv lämnade oss för att aldrig med återvända. En person som lärt mig mycket, alltid funnits där och helt klart vart den coolaste person jag någonsin lärt känna. Jag är inte bara ledsen över att han är borta utan också för att han inte hann träffa vänner som jag stolt hade velat visa upp. Vila i frid Jann Björkgren

Första kyssen 2009: Och den första kyssen. Man skulle kunna tro att den gick till Sebastian lika lätt som korvar slinker ner i magen på Kicki Danielsson, men så blev det inte. Den första kyssen i år snodde min älskade kompis Sara.


Mer än så tänker jag inte summera.

Ha det.

Hejs

RSS 2.0