Lämnar Göteborg idag...

Sista dagen i Göteborg nu då. Det har vart vädigt trevlig här men det kommer verkligen kännas jättekonstigt att lämna kvar Olof  och åka hem själv, men men... sånt är livet.

Håller i alla fall på att packa nu. Drömde en fruktansvärd mardröm om att jag glömde alla klättersaker och kommer på det när jag sitter på tåget. Och det hemskaste var att jag glömde kvar Lindas nya klätterskor, eftersom de inte var mina liksom, så det blev pinsamt. Mycket märklig dröm... tror inte jag skulle kunna glömma ALLA klättersaker, det verkar för överdrivet till och med för mig. Speciellt när man vill komma hem och testa sina nya klätterskor till exempel, så skulle man ju inte glömma dem. Men för säkerhets skull var klätterskorna de första jag packade ner när jag vaknade.

I helgen har jag faktiskt fått vara med Olof också, vi var och shoppade saker både i fredags och lördags, och i fredags städade vi även badrummet, väldigt trevligt var det (kanske inte att städa badrummet, men att vara med Olof). Och hela veckan har han försökt fått mig att flytta ner till Göteborg, men liksom... jag vill faktiskt inte bo själv, det skulle vara såååå tråkigt att bo själv, så jag måste få med mig någon, och det lär ju inte vara det lättaste. Dessutom har jag ju inget att göra i Göteborg, har inte kommit in på någon skola och jag har inget jobberbjudande. Så jag tänkte att jag kanske skulle byta till Göteborgs Universitet efter ett år i Härnösand eller så, för Göteborg är verkligen en jättetrevlig stad och jag skulle inte ha något emot att bo här. Men som sagt: Jag vill inte bo själv.

Det har dock inte blivit någon klättring här i Göteborg, varken ute eller inne, och det är ju lite tråkigt. Speciellt dårå som jag har velat testa mina nya skor, men nu får det vänta tills jag kommer hem. Tror jag ska smita iväg till Grömborgs redan på tisdag faktiskt.

Men nu kom jag på att jag itne har ätit frukost än jag blev lite hungrig, så på återseende igen när jag har något att berätta.

Hejs

I'm a sundsvaller in Gothenburg...

Nu sitter jag i Olofs och Christians nya lägenhet i Göteborg, helt ensam och har ingen aning om när de kommer hem. Antagligen kommer de inte hem eftersom den ena är nolla och den andra är med i en nollningskommité, men det är så det är, ett perfekt tillfälle att plugga egentligen! Har inte gjort det än dock, men ska ta tag i det efter det här inlägget... och så kanske jag ska ta en macka först också, kände att jag blev lite hungrig nu.

Annars är det fint här i Göteborg, de bor precis bredvid Domen (uttalas Dåmen), en jättestor klätterhall! Det är inte dåligt alls det, synd bara att det kostar 90 spänn att klättra där en gång... det är ganska dyrt, så det blir kanske inte jättemånga besök där den här veckan.

Jag var även med lite i morse när det var uppsamling på Götaplatsen, hann se när de rev drickesbacksmuren som stod runt gubben i fontänen, som de för övrigt hade klätt i en jättestor labrock. Kan nog kanske lägga in lite bilder senare så ni får se hur det såg ut på Götaplatsen.

Sen skulle Christian sticka och fixa frukt till sina nollor, så då hängde jag med på det. Vi köpte frukt för 400 spänn, gott! När vi gjort det gick vi till självaste Chalmers, en legendarisk skola som jag endast sett i en Kurt Olsson-film (och då inte alls mycket av den). Det var väldigt spännande, och så fick jag träffa några av Christians Chalmers-vänner. Vissa var gladare än andra.

Men när de skulle ta med nollorna på inskrivningen stack jag hem, efter att jag hade tagir numret till en jourtelefon på kemi som Christian hade fått tag i (han har supit bort sin senaste telefon, och har alltså ingen i egen i nuläget). Detta visade sig vara en mycket bra idé då jag ringde och frågade om vägen typ 10 gånger, plus att han ringde mig 5 också kanske. Men jag tog mig från Chalmers till Kviberg på ungefär en och en halv timme... ganska mycket längre tid än om man kan vägen. Men nu har jag i alla fall en idé om hur man tar sig däremellan.

När jag väl var hemma deckade jag på sängen eftersom jag inte sov så många timmar inatt (garanterat färre än fem, antagligen färre än fyra också). Så jag tog igen lite så att säga. Nu tänkte jag alltså att jag skulle göra mig en macka och sedan läsa så mycket som möjligt ur Amartya Sens bok Identitet och våld. En sociologisk bok skriven av en ekonom som är så duktig att han har fått nobelpriset i ekonomi. Den är faktiskt ganska bra, men det är aldrig kul att läsa böcker under så stor press, jag är inte bra på det... men men.

Nu fick ni en rejäl uppdatering i alla fall.

Ha det bra
Hej!

RSS 2.0