Micron...

Våran micro låter så jävla illa och högt att jag tamejfan blir mörkrädd - återigen. Det är ett sådant hemskt ljud att jag blev tvungen att skriva ett blogginlägg om det, och då är det illa. Trust me. Men snart är maten varm i alla fall, bara några minuter kvar tills jag ska få njuta av min lunch som jag själv tillagat för x antal veckor sedan (jag tog en matlåda från frysen).

Annars sitter jag och pluggar både diktanalys och hemtenta i litteraturvetenskap. Det är ganska intressant i förhållande till mycket annat, men det hade kunnat vara RIKTIGT intressant om jag hade vart insatt. Jag gillar sånthär egentligen. Texter och analyster och tycka och tro. Det är min stil.

Och nu är det bara en minut kvar tills maten är klar. Men av någon anledning har micron slutat låta. I säkert en kvart har den stönat sina hemska läten och nu är den bara vanlig. Jag vet inte vad jag ska tro. Det verkar lurt, och den lär ju sätta igång igen nästa gång den används.

Men men, ska röra om i maten nu och äta lunch framför TV:n.

Det är farligt att tänka framåt...

Känner mig lite depp såhär på kvällskvisten, vet inte riktigt varför. Har kanske lite låg serotoninnivå? Eller inte. Det är antagligen bara lite vanligt kvällsdepp.

Men imorrn är vi pepp igen! Då är det fest och folk och fröjd och imorrn ska bli hur bra som helst. Punkt. Och innan festen ska vi upp till stugan och stänga igen den inför vintern. Känns tråkigt, jag vill ju inte ha vinter. Men om jag sparar mina ynka kronor jag får över i studiebidrag kanske jag har råd med en liten resa till där i januari, februari någon gång. Om jag inte far och studerar i Australien eller så, då behöver jag nog inte åka mer utomlands just då.

Men men... vi får se hur det blir med allt.

Jag tycker i alla fall att det är lite roligt att jag redan är inne på mitt tredje år på universitetet! Är inte det amazing? Börjar ju nästan känna mig lite gammal när jag tänker på det. Till våren är det tre år sedan jag gick ur gymnasiet, och nu, denna höst, var det FEM år sedan jag började gymnasiet! Det är helt sjukt! Jag förstår inte hur jag ska hinna med att göra allt i livet. Skaffa karl, gifta mig, köpa villa, volvo ovh vovve, få barn, jobbajobbajobba, gå i pension, leva gott sista tiden i livet och innan allt det där hinna ha roligt, resa, festa, utbilda sig... Det fula är att jag håller på nu liksom, med livet, fast det känns som att jag inte hinner med. Om åtta och ett halvt år är jag 30. TRETTIO BAST!!! Hur sjukt är inte det? Vart tog barndomen vägen liksom?

Diktanalys och inget om Tunisien

Då är det avgjort. Inte ens när jag har något att skriva om skriver jag - way to go me!

Hur som helst. Har i alla fall kommit hem från Tunisien nu och sitter just idag på bibblan i Härnösand och pluggar med my homie Fanny. Diktanalys är vad som står på schemat idag. Fett roligt... NOT! Men det är kanske inte det värsta jag har gjort heller, så man ska väl inte vara allt för ledsen.

Och så var det Tunisien... Tror inte jag kommer att skriva så mycket om det i bloggen eftersom det för det första är VÄLDIGT MYCKET att skriva om, och för det andra är mycket roligare att lyssna på live. Så alla som känner mig kommer att få höra många roliga historier (jag och Fanny tycker i alla fall att de är roliga) och ni andra får väl grina en skvätt då.

Men idag, idag denna härliga höstdag... eller ja, härlig och härlig, jag är ju inget fan av hösten så vad jag egentligen vill skriva är denna förb*nnade höstdag, men det gör jag inte, för det är inte okej. Och för att vara en höstdag är den helt okej.

Det roligaste med det här blogginlägget tycker jag, är att Fanny tror att jag sitter och skriver massa på min diktanalys. :D Fast det gör jag ju inte, och det kommer hon bli varse när hon läser detta sedan... MOhahah, fooled you!

Summan av kardemumman är att jag inte alls har något vettigt att skriva, jag ville bara göra något annat i några sekunder eftersom jag har kört fast lite i... just det - diktanalysen. Har ju aldrig gjort en analys av en dikt förut, och helt ärligt hoppades jag nog på att aldrig behöva göra någon. Men men, livet vill inte alltid det man själv vill.

Snart ska vi i alla fall gå och käka lunch på Rutiga Duken, vi hoppades att vi genom att vänta till klockann 13 skulle undvika lunchruschen, får väl se hur det gick med det. Gott med en tacotallrik ska det bli i alla fall. Det var länge sedan sist nu!

In Tunisia

Nu sitter jag och Fanny i receptionen på hotellet i Tunisien. Alla människor här är verkligen jättetrevliga och maten är väldigt god, även om vi fått höra att de hållet igen på kryddorna för att turisterna inte pallar trycket, synd tycker jag.

Igår var vi i alla fall ute och shoppade. Det blev en liten matta till mig själv och en present till mamma, systers present är också inhandlad, men ni får se var det är när jag kommer hem! Annars var det väldigt roligt igår, alla försäljare drog naturligvis i oss och jag tror vi drack tre koppar mintte (det är tradition i Tunisien att bjuda på te och man får visst inte säga nej heller, då blir de ledsna). Men jag och Fanny kickade verkligen ass, prutade som ena riktiga bedragare och fick sakerna väldigt billigt (tror vi) i förhållande till andra turister i alla fall.

Nästan alla försäljare ville också ha med oss och fika, men det var vi väl lite mer tveksamma till. Roligt i vilket fall.

Fanny fick även en väldigt engagerad beundrare - Gollum - en mindre begåvad tunisier, både utseendemässigt och intelligensmässigt. Riktigt äcklig snubbe, såklart smäll och harmlös som alla andra, men riktigt äcklig.

Aja, lär väl skriva något mer någon annan dag kanske. Orkar inte mer nu.

Man, it's a hot one. Like seven inches from the mid day sun... TUNISIEN!!!

Åker till Tunisien i dag med Fanny! Kommer bli så roligt så jag vet inte vad. Skönt kommer det bli också, själva tanken var ju att få lite semester i år också liksom, eftersom det inte blev av i somras. Nej, för då satt man inne vid en dator hela dagarna när det var som varmast och finast väder, man kanske svarade i telefon någon gång och då och då var det fika.

Men nu blir det alltså Tunisien, och tanken är att ligga så mycket som möjligt på stranden och bli brun och säkert bränna oss så mycket som det bara går (även om vi vet att detta beteende inte är det minsta hälsosamt). Till det tänkte vi toppa med lite litteraturvetenskap. Lite dikter av Sapfo och diverse andra gamla greker, men även några, inte riktigt lika gamla, men ändå väldigt gamla, fransmän finns med i vad vi tänker läsa i diktväg. Sedan kommer vi naturligvis variera detta med att läsa hur man ska analysera dikerna och även lite allmän litteraturhistoria. Det kommer bli fab.

På min mors födelsedag kommer vi hem igen, och då har jag förhoppningsvis hittat någon outstanding present till främst henne men gärna också till diverse andra människor som skulle kunna förtjäna en sådan. Det såg ut som att det kunde finnas mycket fint därborta.

Idag har jag även pyntat mitt rum! Ja, ser ni, jag har hängt upp min Quick-Draw som jag fick av Olof i julklapp. Jag tror den är redo att användas, färgen har verkligen torkat nu! Så Olof, när jag kommer ner till Göteborg i höst ska jag nog använda min vackra, rosa QD.

Men nej, jag tror det börjar bli dags att packa ner min dator, som även den ska med till det vackra, varma Tunisien.

So long, suckers!

RSS 2.0