Äntligen i USA!

Som jag har lovat skriver jag nu i min nästan bortglömda blogg, men vad gör man inte för de som är kvar i kalla regninga Sverige?
Vår resa började alldeles utmärkt, från Arlanda till Newark Liberty International Airport gick det precis så bra det kunde gå, och då hade vi dessutom fått reda på att planet från Newark skulle gå en timme tidigare än vi trott - perfekt! Men när vi kommer dit är planet redan försenat en och en halv timme och innan det är klart är det försenat tre timmar, vi förlorade hoppet om att hinna med planet från Chicago till Cedar Rapids...
Men vi får veta att allt är försenat pga "thunder storms" och att anslutningsplanet antagligen också är försenat, lyckan var total!
När vi landar efter ca två timmar på det absolut kallaste planet i världhistorien får vi reda på att våran flight är inställd men att det ska gå ett annat plan till Cedar Rapids som vi kan försöka komma med på... efter många om och men gör vi dock inte det. Vi får istället spendera natten på Chicagos flygplats - inget jag rekommenderar. Det var kallt, städfolket jobbade hela natten, att ligga över en rad väntstolar är ytterst obekvämt, TV-apparaterna stod på hela natten och kl 4 på morgonen börjar det strömma in folk igen. Men lyckan är total när vi kommer med planet på morgonen.
När vi landar i CR är vi nästan ett dygn försenade. Vi skulle ha varit där straxt innan 4pm den 20 augusti det slutade med att vi var där 11am den 21 augusti efter att inte ha sovit på nästan 2 dygn. Jippie!
Men på flygplatsen i CR står i alla fall världens gulligaste tant och väntar på oss - Pat. Hon hjälper oss att få reda på vart våra väskor är (Chicago) och även att skicka efter dem. Sedan, eftersom väskorna som sagt är borta, förljer hon med och att shoppa lita saker som behövs - tanborstar + tandkräm, schampo, deo, sängkläder, kuddar, filtar, lite smink, ett rent linne och rena underkläder, frukt och lite annat smått och gott. Sedan bär det av till campus, sjukt spännande!
Rummet var dock inte överdrivet vackert, allt var beige och ganska slitet, det är gemensamma toaletter och duchar men det fanns i alla fall sköna sängar som vi såg fram emot att använda. Så efter att ha packat upp det lilla vi hade med oss, fått en guidning av campus och fått i oss lite ätbart fick vi äntligen somna in ordentligt efter nästan tre dyng. Det var obeskrivligt skönt.
Idag har vi med våran varit med våran nya pal Rinzhin och shoppat lite förnödenheter återigen, en adapter så vi kan ladda saker, en telefon med amerikankt nummer så det inte kostar multum varje gång någon ringer, sängkläder till Fanny (som inte köpte några igår eftersom hon fortfarande hade hoppet uppe om att få igen väskan samma dag), lite svalare kläder och skor (ett par flipflops och ett par shorts för sammanlagt 7,5 dollar dvs typ 50 SEK!)
Nu sitter vi på rummet och njuder av att kunna datorisera igen efter inköpet av adaptern, men vi ska väl snart dra ner på Subway och se om det kanske finns något där som inte är friterat (hela stan luktar frityrolja, haha). Och bara så att du vet mamma, vi kommer antagligen int laga så mycket mat själv. Köket är väldigt, väldigt äckligt och dåligt utrustat och man kan tydligen inte ha mat i den gemensamma kylen eftersom folk tar saker hej vilt, men vi ska nog lyckas äta hufsat nyttigt ändå, frukt och bär och sånt kan man ju ha på rummet och det klarar man sig ändå rätt bra på.
Så det kommer väl en uppdatering förr eller senare igen.
Hej

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0